Geçen yaz koca bir kavanoza
vişne likörü yaptım, ama yazlıkta unuttum :) Eee, likör bu, eskidikçe
güzelleşiyor. Yaz başında içmeye başladık, ki neredeyse 9 ay dinlenmişti ve çok
lezzetliydi.
İnternette pek çok tarifini
bulabilirsiniz vişne likörünün. Farklı malzemeler ekleyen olduğu kadar,
yapılışında da bir çok farklılıklar var. İçine tarçın, karanfil ilave
edebilirsiniz. Ancak ben sıcak şarabı da pek sevmem, o yüzden ilave etmedim.
Sadece vişne, şeker ve votka.
Gelelim tarifimize:
Malzemeler:
3 kg vişne
1,5 kg şeker
70 cl votka ( ben votka
istanblue kullandım)
Vişneleri yıkayıp, saplarını
temizleyin. 5 litrelik kavanoza vişnelerin tamamını yerleştirin. Üzerine
tozşekeri dökün. Bir şişe votkayı üzerine boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın.
İşte bu kadar.
Karanlık, güneş görmeyen bir
yere yerleştirin. İlk bir hafta boyunca günde bir defa altüst edin ki şeker
tamamen erisin. Sonra bırakın karanlık dolapta uyusun.
Üç ay sonra vişne likörünüz
servise hazırdır. Süzün ve şık bir şişe içine dökün, en az bir sene
dayanacaktır. Yılbaşında dostlarınıza hediye edebilir, türk kahvesinin yanında
ikram edebilirsiniz. Vişne tanelerini ise bir saklama kabında buzdolabında
saklayın. Pasta süslerken kullanabilir veya aklınıza esince birkaç tane
ağzınıza atabilirsiniz ;)
Ama yazlıkta unutmayın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder