Ama işte o soslar yok mu? Nefisler... Ve bizim
mutfağımızda pek yoklar... Hele, pesto sos belki de en lezzetli olanı.
Pesto "ezilmiş" demek İtalyanca'da. Yapması da
hiç zor değil. Sonuçta tüm tarifler internette mevcut. Önce araştırdım, sonra bulduğum
3-4 tarifi kıyasladım, yorumları okudum. Ve aşağıda yazdığım tarifi yaptım. Bu arada, internetteki en güzel tarif Café Fernando'ya ait. Okumak isterseniz buraya tıklayın.
Pesto Sos için Malzemeler:
2 demet taze fesleğen
2 paket dolmalık
fıstık
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı rende
parmesan peyniri
(Ben Migros markalı eski kaşar kullandım. Parmesan peyniri bana çok tuzlu geliyor.)
1 su bardağı zeytinyağı
2-3 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Fesleğenleri yıkayın, kurutun.
En keyiflisi ise, dostlarla muhabbetle içilen bir bardak şarap eşliğinde, pesto soslu makarna yemek belki de...
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder